Opposition signs

Written by probationideadlyi on September 9th, 2011. Posted in Chinese

el-even karmic lessons

Първоначално възхитени и в следствие привлечени един към друг, тези знаци са в пряка опозиция и евентуално ще се разделят, поради сблъсък на основни възгледи и интереси. Интересно е да се отбележи, че всяка от тези опозиции казва “отвори виртуалния сейф с парите” на другата. Противоположните знаци може да бъдат успешни в бизнеса, като всеки донася на масата това, което липсва на другия. Връзките в опозиция отговарят на Астрологичната комбинация опозиция и определят Домовете на влияние в Китайския зодиак.Това само показва още един аспект на наслагване на енергий в отношенията между 12 -те знака на Китайския Зодиак.

Знаците в опозиция носят винаги разделяне и никога нищо добро което да очаквате, по простата причина, че имат заложени основни противоречия в принципите си и възгледите си за живота. Въпреки това, подобни комбинации ни дават най-важните уроци в живота.
Китайския зодиакален кръг използва същите параметри на конфигураций на знаци важащи за западната Астрология.Разбира се двете системи са идентични като структура и въпреки това имат разлики, имащи за цел да разширят нашето Съзнание в разбирането на тази материя.Характерното за знаците в опозиция е, че те са разделени през 6 знака един от друг.

  • KIN:
  • Opposition
  • Key word:Consciusness-Balance-Instrumentality-Conflict
  • Degree:180°през 6 знака-Орбиса 
  • Expression:Връзка между души намращи се в 2 отделни реалности
  • Astrology:Опозицията включва две планети, които са на 180° или 6 знака една от друга с допустима Орбиса 7°. Това е възможно най-големия аспект и неговите потенциални качества трябва да се развиват переспективно и съзнателно между знаците. Опозицийте в хороскопа ви сочат противоречивите фактори на взаимодействие, които се допълват един друг и се съгласуват в невидима цялост наречена.Те представляват предизвикателства, кото се изглаждат и самонагласят, точно както Квадратурите но просто от различен тип.Опозицията включва разпознаването на Липсата вътре в нас самите виждайки нейното присъствие в друг като използва полярността на знаците и ги заставя да създадат между себе си хармоничност на взаимодействие.Съгласуването на опозиционните сили се постига чрез осъзнаване на съвместната вселена която оформяте с друг,и желание да пребивавате в нея съвсем реално и истински и все пак да запазите собствения си свят непокътнат.Самия глиф на Опозицията ясно подсказва нейното влияние и той представя 2 вселени свързани чрез нишка или лъч на невидим енергиен портал. Опозициите могат да са не само в личния ни хороскоп но и в в съпоставката на 2 партньорски хороскопа-синастрия и в този контекст влиянията се различават до толкова , доколкото указват източника на нехармонични вибраций.

Центриране на Двойнствеността

  •  ≈ ≈

Интересно, че въпреки опозицията си тези два знака се срещат доста често. Душата родена в годината на  има чувствена натура, и изразителна нужда от сигурност съпътствана от нуждата от независимост. Плъховете имат нужда от “разбиращо ухо”, което да чуе техните идеи, но обикновенно  е твърде зает с неговите собствени мечти и амбиции но намира време и да ви изслуша. Любовните  връзки в опозиция отначало изглеждат съмнителнии са далеч от идеята, че са  ‘създадени в небесата’ и почти винаги приключат с разочарование и лека горчивина в душата ви, която да ви да ви кара да забравите или дори изтриете този период от живота си. Плъхът и Коня са 2 от четирите “Hey комбинаций” наречени още Ябълките на Раздора. Всеки е непоправим флиртаджия и има вкус към сексуално разнообразие. Щедрият Кон, не може да толерира дребнавите подмятания на Плъха, притискащ го да узакони връзката им например, като това действие е равностойно на предателство и пълна липса на доверие за Плъха. Тази кармична опозиция ги прави по- добри приятели, отколкото всякакви други измислени илюзии и това твърдение е валидно за всяка комбинация.

Пример: Ако имаме следната комбинация  14° 14° в хороскопа какво би означавало това? Асцендента и Десцендента съдържат най-различни характеристики, допълвани от астролозите в епохите от време, и днес ние се водим най-вече от това знание, което най-кратко обозначава нашия Възход и Падение или циклите на Колелото на Съдбата.Какво ни подсказват  Пирамидите и Свинкса например освен всички историй свързани с тези символи?   14° Hall of Records е митична библиотека   заровена под  Great Sphinx of Giza, които се намира в комплекса пирамиди в Гиза.Има слухове за нея, че е Дом на знанието на Египтяните чрез папирусни свитъци и историята на загубения континент Атлантида, както и великата  Library of Alexandria дом на Знанието на Гърция.Има малко доказателства, които показват, че подобна зала ☖е съществувала, въпреки това археолози са използвали радар 27º, които показва , че са факт,съществуващи празни пространства под фигурата на Свинкса.Ключова дума14°Разговор чрез телепатия е chanelling свъран с качествата на аспекта опозиция. В този смисъл, свързани двете изечения оформят достъп до Митичната библиотека и пренасяне на нейните съкровищни истини в настоящия момент и времево пространство под формата на знание.

Нежна подкрепа с желязна ръка

Ако единият казва, че нещо е бяло, другият казва, че вижда черно. Тези две полярни опозиции, могат да предизвикат прехвърчане на искри с техните тотално различни темпераменти и мнения, които се завихрят в танца на веселието. Биковете са предсказуеми и отговорни, докато Козите са артистични и напълно незаинтересовани от ограниченията на времето и досадните задължения на рутинния живот. Козата, често изпитва върху себе си чувството на отговорност на Бика, като тайно му се присмива на концепцията и идеята на Бика за понятието Отговорност. В някакъв смисъл отговорност има единствено за собствените ни действия и поведение, които говорят сами за себе си и излишно да се парадира с подобни стари дефиниций на термина. Като цяло, Бика действа а Козата просто медитира върху собственото си светоусещане. Това е случай в които света на реалността на  Бика се сблъсква реалността на Козата, каквата и да е тя , тези две крайности са апатични на пръв поглед но при по-внимателно вглеждане те разкривт вселени сместени  една до друга. Биковете са организирани и обичат контрола и плана, докато Козите са непостоянни и капризни но с често работещи и ефективни идеи.Така заедно те се допълват съвсем невидимо и автоматично без да се замислят какво ги разделя.Тази комбинация не е щастлива в романтична комбинация, но друг тип връзка ,например между роднини или бизнес партньори може да бъде ползотворна и положителна, като двете страни се учат от иновацийте в света на другия.В Дървото на живота на Кабала тези два пътя не се пресичат защото  се намира над бездната на Paroketh или невежеството а  свързва сефирите Tiphareth и Hod чрез алхимичните процеси на Fermentation->Dissolution или Ферментация на разтвора от съставните елементи поддържани от пътищата на Distillation и Sublimation чрез 

Пример:Ако имаме в хороскоп   в      в  като комбинация,какво би означавало това изражение на практика във всекидневието ни като въздействие? Типичен пример на подобна ситуация е представен чрез символизма описващ по-конкретните проблеми с които трябва да справяме.В случая са ни подсказани с изречения, които трябва да интерпретираме .Котка спореща с мишка предизвиква безбройни асоциаций като Плъх /роднина на мишка/спореща с Котка /представена от коза /, до анимационните филмчета за проблема между тези две твари.Мишката може да бъде още и инструмент в ръката на програмист или gamer и тук изобощ този термин има многобройни приложения.Клюючовата дума е Justification и тя е ключ към даровете на Съдбата представени от  или главата на Дракона  свързан и насочващ  нашия път и съдба. Индианците, които танцуват танц на войната е свързано с определена идеята за пътешествие изпитващи знанията ни по военни и тактически действия.Така живота се тълкува като бойна мисия, в която термини като чест и дълг са типични и са наложени от .Ключовата дума Mobilization подчертава бойна готовност,като ни подготвоя за следващ важен етап или стъпка в живота ни подсказвана от Съдбата

Невъзможната комбинация

  •  

В тази комбинация може да има проблеми с доверието. Тигърът знае, че Маймуната е способна на изкусни трикове и печели увереност с това, което изнервя Тигъра. Тигърът  няма търпение за схемите, триковете или двойнственото мислене на Маймуната и намира за трудно да се справи с толерирането на подхода  “Аз знам всичко” . От там идва и проблема-Кой всъщност е звездата на сцената? В джунглата може да има само един цар или царица и това е Тигъра. Друг проблем, които може да възникне между тях е , че независимият Тигър  прекарва много време извън къщи, което дава на Маймуната много възможности за любовни афери. Тази двойка е по- добре във всеки друг вариант , но не и в любовна връзка.

Непоносима фригидност

  •  ≈ 

Тази двойка , колкото и да се опитва да успее като едно цяло, сходството им остава под въпрос и извън техните възможности. Хаотичната критика на Петела, опъва нервите на Заека до крайност. Петелът може да реши, че Заекът е твърде слаб като характер и лесно нараним. Ако Заекът е сексуално покорен, доминиращия Петел може да “склони” да забрави някои различия помежду им за момент. Извън спалнята обаче ,това не е щастлива комбинация. Понеже връзките между всички знаци са възможни, комбинацията от резервирания Заек и наперения Петел много рядко завършва с дълготрайна връзка. В най-добрият случай, талантливия Заек може да използва ресурсите на Петела, което да помогне във връзката   или да напредне в кариерата си. В най-лошия случай, може да завърши със Заек,  които изпочупва покъщнината за да избегне обвързване, оставяйки гневния Петел да си оправя сам кашата.

Бруталност на  мазохизма

  •  ≈∞ 

Това е интересна връзка и е най-малкото, което може да се каже. Като полярни опозиции, Дракона и Кучето са различни като деня и ноща.  Поради това че, обикновеното Куче се сблъсква със съвсем необикновения Дракон, техния път, често е осеян с неравности и дупки. Най-лошото, което може да се случи е  бруталната тенденция на Дракона да казва всичко, както го мисли и това  не действа никак добре на емоционално “тънката” кожа на Кучето. Друг проблем  между тези два знака, които трябва да преодолеят, е факта, че  отговорното Куче прави каквото е необходимо, докато Дракона прави каквото му харесва. Въпреки това, всеки притежава качества, които другия трябва да научи. Земният елемент, които споделят, по някакъв начин ги свързва, но те остават по- добри колеги отколкото любовници. Възможно е добро бизнес сътрудничество, но труден и проблемен любовен съюз.

Учителят и ученика

Понеже и двата знака са миролюбиви и дълбоко чувствени души, Змията и Прасето са в директна опозиция. Те се опитват да си угодят един на друг , но това не изглежда съвсем като добра връзка. Честното Прасе може да обиди Змията, че е много недобросъвестна, което може да се окаже голям проблем между тях. Като допълнение,Прасето трудно свиква с пресметливостта на Змията, а тя от своя страна се дразни от прекаляването на Прасето с различни материални удоволствия. Единия спестява а другия харчи, и доста често съвсем  внезапно Змията става екстравагантна и започва да харчи , докато Прасето ще се съобразява с намалелите си финанси. Тази двойка, изглежда просто не може да се синхронизира в действията си един спрямо друг. За да просъществуват като двойка в какъвто и да е вид, би било  добре да подобрят комуникациите помежду си, което е ключа за евентуално по-дълготрайна връзка ако имат Обща определена съдба. Ако нямат няма смисъл изобщо да се насилват в усилията си да поддържат недействащ модел на връзка.

Tags:

Trackback from your site.

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.