The ❽ Tri✡grams

Written by probationideadlyi on September 28th, 2011. Posted in Feng Shui

 

8-те триграми са фундаменталните изграждащи блокчета които формират 64 хексаграми на Yijing /Книга на промените/. Всяка триграма изразява схема на движение и промяна . Използват се за най-различни нужди на астрологията, философията, Китайска традиционна медицина, нумерологията, бойните изкуства, математиката и разбира се Feng Shui.

Движение над материята – Схеми на движение на QiРазбирането на 8-те триграми ще ви даде поглед в схемите на промени наследени в природата и вас самите.

Движенеито на Материята е показано по-долу чрез златната спирала на Фибоначи, която комбинира 8-те триграми и 13-те тона на Майте, под визуалната стойност на числото 69 →. Това число е определено като Златна среда в най-различни системи свързани с Астрономията и калкулирането на различни галактични величини.

Разбира се движението на , може да бъде разглеждано от Обкетивна и Субективна гледна точка, чрез всеки човек и показаните примери са просто Идеи, които обаче са Потвърдени в Практиката или Феномени в Света ни.

Feng Shui е обвит около концепцията за Qi– ‘мистериозната невидима сила’, чието съществуване още не доказано ‘научно’. За китайците, така или иначе е без значение, че тази стара концепция е отхвърляна от учените. На Изток интуитивната мъдрост винаги е доминирала над рационалното знание. Qi е факт в живота. Те знаят че е тук, там и навсякъде. Така че, как може да се изучи това което не може да бъде видяно?

Просто, древните Китайци следвали как Qi се придвижва през циклите на и . Изучаването на схемите на движение, трансформация и еволюция чрез елементите в природата било сметнато за много по-важнo от изолирания елемент сам по себе си. В действителност цялата природа била виждана като мрежа от взаимно свързани и взаимодействащи си събития. Тези събития, фази или схеми били сведени до симетричен модел , представляващ всички възможни природни и човешки ситуаций или това е принципа на 8 -те триграми , които образуват 64 хексаграми.

8-те триграми са свърващо звено на китайската система с други системи като тази на Майте, Вавилонците, Арабите и почти всички живилизаций живяли преди нас на Земята. В този смисъл сме задължени да и придадем по-раширено визуално и изясняващо приложение, отколкото обикновенно и е давано.

Вън фън шуй , движенията, промените и взаимодействието на Qi, заедно с елементите време и пространство определят вашето състояние на съществуване. Разбирането на 8-те триграми и техните асоциаций ще ви помогне да увеличите добрата Qi и да намалите лошата Qi или просто да ги балансирате6


Bag Gua

Запознайте се със семейството на BAGuacreative idiot bag

Извън идентичността на триграмите с хората, те са асоциирани с естествени и човешки феномени: сезоните, време на деня, магнитните посоки, 5-те фази и кореспондиращи цветове, животни, човешки личностен тип /търговци, учители, крадци и т.н./, части от тялото, свързани болести и числа.

BAGua може да се интерпретира като кръга OUROBOROS или Концепцията за Змията захапала опашката си, също може да се свърже със всичко което е разположено в кръг, часовник, хороскоп, мандали и какво ли още не под всякакви формиdreamlog. В самия и корен като смисъл има за цел да ни научи на Движението на  и как то може да бъде променяно изцяло в наша полза, стига да положим достатъчно усилия да разберем повечето системи създадени от древните цивилизаций с една единствена цел-Да ни оставят следи за Мъдростта от миналото, която също като  преминава и се трансформира в различни форми и времена в Спиралата на времевата линия.

Като за начало си представете BАGua просто като традиционен хороскоп /имащ 8 дома което като смисъл е свързано с 8 дом в традиционната западна астрология характеризиращ се със следните описания: Death-Other ppls. money- Axes-Taxes /as Texas state/ , само че с много по разширено и мащабно действие и значение, просто защото не е съобразен с координатите ви на Земята като ден и час на раждане а е съобразен с  действащи величини на енергийте важащи за всеки човек. Именно това е начина знанието за различните системи да се препредава на поколенията и в различните измерения и така да бъде ъпдейтвано, запазвано и обогатявано непрекъснато. Затова от вас зависи какви усилия ще положите за да го разберете и приложите на практика.

tree_of_life -Anti -shanti records

“Естеството на Върховното Taiji е тоталния баланс. Когато е иницийрано движение, то генерира духовност. Духовността генерира числа. Числата генерират визия. Визията генерира трансформация и всичко се връща в духовност”

Shao Yang -философ

Преди да се занимаем с различните подредби на триграмите, всяка дискусия би била непълна за циклите им.Много от таоистите вярвали, че този свят е цикличен  и с това на ум , нека разгледаме първо символа WUJI, които е част от WIJU BI FAN на бг ШУЙИ БЕ ФАН

  
В началото имаше само Wuji или великата Празнота , която бе отвъд пространството и времто.Wuji също бил наречен Празнота или Това което е отвъд всяка позната нам дефиниция
Wuji се движи, изкривява и преобръща и става Taiju, които представлява и  в едно цяло
От и   символи били създадени два символа YIN I /прекъсната линия/ и YANG I /солидна  цяла линия/ 
Чрез създаването на комбинаций от тези две линий на символите се появили  Szu-Hsiang /4 символа4/ или техните ‘първородни деца’
Чрез комбинирането на YIN I и YANG I в групи по три  се получило BAGuacreative idiot bag18° /PAKau/ или осем триграми
 Ако продължите да умножавате 8-те триграми на самите тях, ще стигнете до 60 наречени Sex +44 /деца/ хексаграми на Yi Ching
4-те деца4 създали свое поколение което се превърнало в символите на

Осемте триграми били организирани в две различни подредби наречени Early Heaven and Later Heaven.И двете представляват 2 кардинални и две второстепенни посоки на компаса.

Mantra:SOUTH is ALWAYS ON TOP

но които и символ да е  разположен отгоре представлява винаги юг за подредбата на останалите триграми.Секвентността Early Heaven-Xina Tian е организирано на база на опозиционни полярности2 на силите на и  .По този начин се инициира задвижването на механизма на  и този урок разглежда тази част от системата подробно тук

Подредбата Later Heaven-Tian Hou /in reverse+/ е организирана на база цикличната природа на света , разбъркването на енергийте и мнифестирането им в реалността ни.


Early heaven Sequence

 

 

 

EARLY HEAVEN SEQUENCE30°Compass protractor& SquareNivou tower

XIAN TIAN-FuHsi-Fuxi

Древна рисунка показваща Nüwa и Fuxi прокопаващи земята, държейки инструментите на сътворението-омпас и квадрат. През 1975 г. Hugh Nibley изнася лекция наречена  “Sacred Vestments17° която е включена в събрани творби наречени ‘Temple and Cosmosgoldendown.Цялата творба е изключителна и много препоръчвана за прочит. Някои от нещата, за които той пише са китайски артефакти , които са били намерени и описващи митологичните богове Nüwa и Fuxi с инструментите, които те държат:

Някои дори предполагат , че  “Nüwa” е свързана с  “Noah”   +19° по отношение  на Genesis + сътворението, с някои паралели между градусите, защото Nüwa е пътуваща в небесата с 5 цветни камъка свързан с Дъгата на Noah Chinese Rainbow Fluorite26°

Друго описание на  Nüwa и Fuxi е намерено в книга озаглавена ‘The Magic Square: Cities in Ancient China‘ от Alfred Schinz:

“изглежда от тези легенди за цивилизацията, т.нар. човешки живот започва с 2 персонажа, и двата изобразявани като полу-хора с опашки на русалки29°Nüwa и Fuxi, с брат и сестра, които по-късно стават мъж и жена след като имат изобретена правилна процедура за женитба и семейни имена , които да предотвратят брак между  хора от едно семейство.Nüwa със своята собствена легенда, възстановява реда между небесата и Земята след ужасна катастрофа причинена от Небесата+, които накланят земната ос на Север, така, че тя не може да бъде покритаMagnet compass.png по цялата Земя. Това може да се отнася до първото наблюдение на заоблената елипса на ъглите на Полярната звезда panda 14½°, съдържаща Polaris бележеща Северния полюс /.Nüwa намира за необходимо да установи отново 4-те кардинални точки, чрез което създава условия за по-нататъчни наблюдения. В най-старите рисунки тя носи компас, инструмент свързан с Небесното управление на Закон и Редbooklaw.На други , по-практично ниво се казва, че тя е изобретила осите<-> за разделяне на дърво или подкастряне на гора, квадрата на дърводелеца13½°->, въжета  1½° и куки за лов и мрежи за риба: Shark/Whale in Ocean,New Point Lighthouse,6½°.

Заслужава си да обърнем  специално внимание на думите компас и квадрат –Gui Ju използвани заедно за да обозначат -правилото за специално ползване на добро поведение  или т.нар. спазване на ред. Още повече , наблюдаването на мъжката-женска система  или философията на  и  е изразена в по-комплексен смисъл, първо като Fuxi и Nüwa, и второ като компас  и квадрат  , трето  Nüwa с компас  и Fuxi като квадрат

Компасът -квадрат като дихотомия е подобен на <->kun-8 <->  като отношеия, което в случая означава , че мъжа Fuxi установява хармоничен ред между <->kun-8. Това също е изразено от китайския йероглиф наечен KING WANG /is the Chinese word for “king“. William Baxter and Laurent Sagart reconstructed the Old Chinese form of Wáng as *ɢʷaŋ and the Middle Chinese as hjwang /в които горната и долната линий показват  и kun-8 а средната линия човека  като трите са свързани от вертикална линия mex nome-human-5 наричаща се като схема Later Heaven Sequence описана по-долу.  Тази подредба представлява позицията и функцията на владетеля, този, които установява и запазва реда, като се поставя в балансирана и хармонична позиция и функцияа  между  и kun-8  така, че  и   да си сътрудничат по благотворен начин.

Fuxi и сестра му Nüwa, той с квадрат на дърводелеца 13½° и тя с чифт компаси оформята декорация на стена наречена Wu Lang в гробницата Jiaxiang-Shandong през втори век AD.Китайската дума за дървоелски квадрат е Ju а за чифт компаси е Gui  и заедно те оформят израза -установяване на ред. Това е , което съгласно легендите, Fuxi и сестра му Nüwa са направили. Дърводелския квадрат също е символ на , докато компасите представляват кръг и символ на 

Въпреки, че триграмите на BAGuacreative idiot bag те могат да бъдат подредени по много различни начини, има само 2 конфигурации които имат логически смисъл. Първата подредба , показана на следната илюстрация се нарича ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ ПРЕДИ НЕБЕСАТА и е интерпретативен превод на китайския термин Xian Tian- Преди да се появи като феномен в света”. Изразява последователността на ‘перфектния баланс и хармония’.

Подредбата Early Heaven на триграмите била развита преди много хиляди години от Fu Hsi и била конструирана от противостоящи си опозиционни сили. Представлява опит за балансирането на допълващи се двойки триграми на тези сили, които представляват вродените първични енергий и интеграция на полярностите  и те са първоначалната животворна животинска енергия с която сте били роден. Липсата на  движение или преминаване на времеви рамки е представена от тази подредба на триграмите и може да се каже, че това е и вашия оригинален blue print на Небесно кодиране на фиксирани триграми, които с развитието на времето се променя до днес с допълнени животински знаци както са доразвити в кит. астрология.

С допълнената информация от развитието на системата Servus Juris  FuHsi= педставлява горе-долу така:

Early Heaven FuHsi 
           
  As Above  
Widdershins Deosil  
   
   
     
    kun-8  
   
  So Below  
           

Това, което трябва да имаме предвид при разглеждането на подобни схеми на разположението на триграмите /каквито и да са те/  изработени преди хил. години е, че те са валидни и до днес и разместването на триграмите в кит. система движеща кит. жив. знаци подлежи на точно определени подредби, които НЕ могат да се пренареждат произволно, защото това би разрушило ‘хармонията’ на огромни нива в cycle of Sex, който го прави и непреодуктивен от гледна точка на синхронизиране с дуги разработени системи. Всичко това е записано в 64 хексаграми като влияния или 60 year cycle + 4 остатъчни години и до тук фантазията ни спира.Но не съвсем защото 4 е числото на Смъртта в кит. система и е свързано с триграма =

4= е смятано за изключително ‘неблагоприятно’ като вияние и е избягвано старателно от китайците, просто защото символа му е аналог на алхимични елементи подобни на  .Освен това Wind като значение е неконтролируемo и изисква  налагането на промени /благопритни или не /в пренареждането на схеми за задвижването на Qi–>== в най-различни посоки, защото според П.Коелю  “Облакът не знае защо се движи точно в тази посока и точно с тази скорост”. 

“Clouds are not spheres, mountains are not cones, coastlines are not circles, and bark is not smooth, nor does lightning travel in a straight line.”

Интересното при тази схема е, че има ясно виден дисбаланс и несиметричност на комбинацийте на знаци в земен елемент – 2 знака -фиксиран и подвижен в  триграма kun-8 и 2 знака  фиксиран и подвижен  в триграма  .Всички останали животински знаци са фиксирани, което обозначава липса на каквото и да е движение, като развитие на еволюция на ума например, което е свързано и с облакаOrion -Angus mcCloud pomegranate. Подобна схема е имала логика може би в стари времена, когато зод. знаци са имали други вградени елементи, но днес буди недоумение.Въпреки, че повечето знаци в кит. зодиак са фиксирани като елементи /което обознчава ограничено действие на    и съответно ограничено тяхно действие в нас самите, това е измислено за ‘наше добро’ .Идеята била, че само обучени хора, можещи да борвят с полярностите правилно можело да пренареждат подобни енергийни схеми. Всчки останали просто трябвало да се движат като .

В този контекст дадената схема на подредби на триграмите е негъвкава спрямо 2-те други използвани добавени системи, затова е наложително тя да бъде пренаредена по логичен , симетричен начин, който да обслужва хармонично и разбираемо /не всички владеем китайски/ всички системни зодиаци за да можем да активираме и.Като допълнение  са полета с липса на информация за единна работеща схема, което води директно до функциониране в стар отработен 2500 г. модел на движение на Qi.


Later heaven Sequence

  LATER HEAVEN SEQUENCE

TIANHOU-KIng WANG

Втората подредба се нарича ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ СЛЕД НЕБЕСАТА. Преведено от китайския термин Hou Tian -‘След като се появи като феномен в света’.

Терминът Hou Tian е взаимстван от термина  Tianhou/天后/ буквално превеждащ се като “The Empress of Heaven Nivou towerprotractor, които всъщност е правилната подредба на думата и дава насока за идеалната подредба на BAGua като хармонична система. Китайската кралска особа King Wen е кредитиран с организирането на тази подредба, която се занимава с промените в природата и преминаването на времето. Фокусът тук в постигането отново на баланс на земно ниво с приемането на промените и новите енергий, които се състоят във въздуха , които дишаме и храната която ядем.

Това разположение следва цикличните промени на  и , всяка триграма се развива в естествена последователност от събития в познатия ни свят. В Feng Shui използваме тази последователност за анализ на движението на силите и как те ни влияят. Всяка триграма свързва по един животински знак и различни елементи, които са:

 • 8-Триграми и елементи
 • Чакри за задвижване
 • Плазмени печати за отваряне на Ноосферата като комуникация
 • Магически глифове на елементите

 

Energy   transformator

Следната подредба е свързана с трансформиране на Early Heaven описана по-горе с изменения настъпили през 2013 г.и е просто опит да се въведе логичен ред, чрез Chaos +и  премахване на влиянието на 1 знак или  като по този начин отнемаме господстващото влияние на Китайския дракон свързан с Yellow Emperror и даденото му право да фиксира оста Изток-Запад според кодирани стари схеми описани по-горе в Ealry Heaven,като по този начин освобождаваме и Изток- Запад   и целта ни е активираме останалите фиксирани елементи като движение.Но не се притеснявайте той е заместен с друга система и перната змия подобна на дракон .

Когато гледате тази подредба, забележете, как огъня   от горе или юг /защото правилото е отгоре погледнато на наша гледна точка да е юг/  е в опозиция на  , водата отдолу или север  в зависимост какъв знак+-*/ ще поставите между тези две сили, защото аспекта опозиция представлява Съзнание и неговото еволюиране.Интерпретацията извън това просто обяснение е безкрайна и тя е описана под всякакви форми от много други автори.

Най-общо казано тези два елемента попадат в следните цикли описани от системата на Тибетската геомантика :

 • Mutual Destruction Order-  Water destroys Fire
 • Controlling Order– Water destroys Fire, Earth controls Water
 • Masking Order-Water destroys Fire, Wood produces Fire and masks

Всичките 8 сили на Qi са балансирани от техните противоположности, чрез Tonalli 5mex nome-human-5 /център на движеща се енергия/ което обозначава Човек и е специална триграма  с обърнати надолу вертикални линий- Небето е балансирано от Земята, Водата от Огъня и т.н.. Есенцията на тази подредба представлява един Идеален свят на разруха по аналогия на будистките мандали сътворени от пясък, които те сътворяват с много усилия и разрушават с което затвърждават понятието Преходност и Неперманентност на каквито и да било подредби дори и най-красивите и хармоничните.


Въпреки това, все някаква подредба трябва да бъде представена и тя да си струва труда и може би 8  НЕ Е ДОСТАТАТЪЧНО КАТО ЧИСЛО за създаваенто на Идеален свят затова  Майте-Ацтеките са създали системата на или   Тона наречени Tonalli, които ни дава друг вид Баланс ,чрез Движението на Космичната костенурка . чрез нашата лична, която може да плува където поиска, който търсим в чисто Духовен спект  и тези схеми са наречени Tzolkin-Tonalpohualli. Проблема и с тази подредба e Пълен Хаос, които очевидно не ни носи нищо положително, съгласно циклите в кото попадат знаците. Въпреки това за да изградим нещо ново старото трябва да бъде първо унищожено и след това изградено наново на съвсем чиста основа.

Към всяка Триграма на небесното Семейство принадлежи Tonalli за Синхорнизация и Животно от Китайския Зодиак. Всички те заедно образуват Верига на взаимодействие стигаща до 13-те Необходими ни Tonalli описани тук и свързани със Соларните Глифове на Майте и Ацтеките, които са система за движение на по-висше ниво.

Извън този анализ сме добавили Ново изобретена BAGua  свързана с добавяне на елемента +/липсващи/към Конфликтните комбинации от миналото Прасковен цвят и Кон ПегасHobby Horse of Death-Binki на китайските астро знаци, които са опит за модифициране и вкарване в нова система ,чрез интересните комбинаций Hey наapple geometryJob crest Warlock, свързани със всеки символ на Ябълка започвайки от New York и стигайки до Apple-технологичната компания създадена от Steve Jobs, които от своя страна е символ на знака в зодиака на майте 

 , добавящ нови характеристики на Новата Ера на Водолей.

Разбира се дадените схеми са образци и вие можете да изработите свои лични схеми с най-различни елементи и комбинаций като използвате фантазията и знанията си.

Всичките тези елементи ‘надскачат’ числото 8 чрез 9 ticketauto/с включен център 5  като позиция/на основните триграми в Китайския вариант на BaGua и ни дават Нова Последователност на много по-висше ниво дори отarabianlunarmansions, които прерастват като информационна вибрация към нас.

superna higher triangle
ethical triangle
lower astral triangle
triniti shield

 

Celestial poles axe
violind
 dreamlog
oper
eastern zodiac wheel 7  777
 As Above
6 western zodiac
1 Widdershins Deosil 5
teapot 2 4
 So Below
3 kun-8 lynx

 

 

Bag Gua

 

Какво представлява BaGua?

BaGua е древна техника за ‘Поумняване’ и Осъзнаване на Истини от живота и опита на хилядолетия събирана информация чрез Вавилонската Кула, която можете да използвате, за да трансформирате и да обогатите живота си. Буквално, думата означава “Осем Страни≡  . На практика BaGua представлява окта фигура или Октада символ на ‘8-те Съкровища на живота‘ ,които са раздел също и на Qabalah. Чрез Октадата всеки може да премине, чрез личностно самоусъвършенстване към извисяване на Духа,чрез повече системи, които обобщават събрана информация свързана с енергийните схеми на движение от Небеса към Земя.

BAGua системата обхваща цикъл от 60 години /60 year cycle/, които сравнително = на един човешки живот, затова е от особена важност да бъде разбрана.Календарните цикли на попадат в съвсем по-големи периоди и затова те са пригодени и свързани с BAGua, просто защото,  биха били неизползваеми предвид времевите цикли, затова са непрекъснато напасвани и синхронизирани. Основното, което обаче остава като есенция е идеята да се свържат Източния и Западния зодиак като влияния, защото между тях съществува пропаст  в интерпретирането  и свързването им от почти всеки съвременен астролог.Затова ако се ръководите само от Западния зодиак като прогнози вие имате почти 50% от информацията, която ви е необходима, което не я прави некоректна а просто непълна. Западния зодиак е така конструиран, че почти да обхваща всички останали системи като калкулация, ръководейски се само по планетарните движения, въпреки това допустимите грешки за безброй и те са предимно продиктувани от времето в което с конструирани и нивото на познание на съответния Архитект.Въпреки това към 8-те Съкровища на живота са добавени още 5 Съкровища свързани с 3 животински знака и образуващи , които е по-висока Октава на Духовни енергий на Qi от Китайската система. По този начин  или елемента Огън раздвижва прерастването на енергийте от статичната BaGua-Xian Tian/Небеса/ към подвижната BaGua-Hou Tian /Земя/. 3-те животински знака образуват нова триада на енергий, чрез добавен елемент  и комбинацийте описани в Angry Birds зодиак.

Ако сте решили обаче, да направите каквито и да е промени на Съдбата си, трябва да притежавате солидни познания относно всяка актуална разработена система за да свържете всичко в едно цяло. По този начин бихте имали много по-точна информация за статичноста и движението  на живота си.

Принципа на 8-те триграми е тясно свързан с  и  и дават кодове как да стигнете до Висшата си Същност.


Qian Heaven Awarness

Description

The eight trigrams can be considered spatially, all together as a whole, or temporally, one after the other. The spatial image of the trigrams requires reference to The Wheel because The Wheel follows the structure of space. The eight trigrams follow the eight directions shown on The Wheel.

qian-6

Awareness. here means living in tune with the spirit of the time, the East. The image is the night heaven. The motivation is creativity. The purpose of the I Ching is to merge with cosmic creativity

The complete table for Qian /Khen or Chong Mai-MP4/ is now given:

Movement: Metal

I Ching:Heaven

Sky Medicine: Southwest
Life Support: West
Eternal Knot: Northeast
Swastika: Northwest
Triangle: Southeast
Five Dots: East
Phurba: South
Body Part: North


Kun Earth

kun-8

Earth. The image is the vastness of our planet. The motivation is the receptive, to receive the germ and let it grow.

The complete table for Kun /Khon-Yin Qiao Mai-NI6/ is now given:

Movement:Earth

kun-8I Ching: Earth

Sky Medicine: Northwest
Life Support: Northeast
Eternal Knot: West
Swastika: Southwest
Triangle: East
Five Dots: Southeast
Phurba: North
Body Part: South

 


Zhen Spirit

zhen-3

The Spirit, attained only in the waking state, is always sacred spirit; it is defined by the images of thunder and lightning, and the motivation is the inciting. First you experience awe and anxiety, then laughter, because you understand the game and the rules.

The complete table for Zhen /Tsin or Yang Wei Mai-DE3/ is now given:

Movement: Wood

I Ching: Thunder

Sky Medicine: Southeast
Life Support: South
Eternal Knot: North
Swastika: East
Triangle: Southwest
Five Dots: Northwest
Phurba: West
Body Part: NortheastXun Sensing

xun-4

Sensing. The sensing is defined by the weak yin line, outside, at the bottom. The motivation is to be soft and penetrating. The image is grass and wind; the wind does not harm the rooted grass.

The complete table for Xun /Zon or Dai Mai-GA41/ is now given:

Movement: Wood

I Ching: Wind

  Sky Medicine: East
Life Support: North
Eternal Knot: South
Swastika: Southeast
Triangle: Northwest
Five Dots: Southwest
Phurba: Northeast
Body Part: West


Kan Soul

kan-1

Soul. The soul is between heaven and earth, spirit and body. It is always in danger of stagnation, based on the six primary relations of the family: Mother, Father, Sister, Brother, Daughter, Son. The Soul, like the river, has to flow from the source in the mountain to the sea, then be transformed, die, into clouds, and finally be reincarnated again as rain in the mountains. The motivation is danger and the abyss.

The complete table for Kan /Kham or Yang Qiao Mai-BL62/ is now given:

Movement: Water

I Ching: Water

Sky Medicine: South
Life Support: Southeast
Eternal Knot: East
Swastika: North
Triangle: West
Five Dots: Northeast
Phurba: Southwest
Body Part: Northwest


Li Thinking

li-9

Thinking. Thinking links up sense data with words, following the wishes or motivations and impulses. Thinking has a beginning and end, visualized in the image of burning wood. You should not think beyond the solution of the problem. The motivation is to attain clarity, unattached to the thought. Thinking, like dialogue, is not an end in itself.

The complete table for Li /Ren Mai-LU7/ is now given:

Movement: Fire

I Ching: Fire

  Sky Medicine: North
Life Support: East
Eternal Knot: Southeast
Swastika: South
Triangle: Northeast
Five Dots: West
Phurba: Northwest
Body Part: Southwest


Gen Body

gen -2

Body. The body has a certain gestalt. You are unable to change it, and have to accept it as it is. The image is the mountain, the motivation is keeping still. Only in the tranquility of silence, of deep sleep or illness, can your body talk to you about his/her motivations

The complete table for Gen /Kin or Yin Wei Mai-KS6/ is now given:

Movement: Earth

I Ching: Mountain

Sky Medicine: West
Life Support: Southwest
Eternal Knot: Northwest
Swastika: Northeast
Triangle: South
Five Dots: North
Phurba: Southeast
Body Part: East

Dui Feeling

dui-7

Feeling. Feelings experience the inner signals, as opposed to the outer signals of senses. The image is the clear lake which you can look through. The motivation is serenity, to be joyous together, and not to be together in pity or sympathy, which means emphatic suffering with the another.

The complete table for Dui /Da or Du Mai-DU3/ is now given:

Movement: Metal

I Ching: Lake

Sky Medicine: Northeast
Life Support: Northwest
Eternal Knot: Southwest
Swastika: West
Triangle: North
Five Dots: South
Phurba: East
Body Part: Southeast

Yi King

You can imagine that this is kind of  sequence system as a part of circuit or chip through which circulate the Ying and Yang. The problem with traditional given trigrams is in their design which mirroring an really old system which through the ages was changed and as actual is much more different concept to understand the idea of the forces.

We try here to explain their role in a modern way of understanding typical for Aquarius as Eon and Age.

Imagine that the forces of  are sealed in a batteries as known source of power through  wires like layers  put inside, so they are isolated in container with exact form, and polarity sides Up  Down  to be not possible for the energy to be spilled or influenced by outside forces as in traditional given design -open to influences from 4 sides of arrangement.Per definition  the broken line or  the circuit of energy is just as written BROKEN so those wires of energies just do not work properly  in our body levels body levels and body levels virtual templates and chakras and are under outside influence  making us vulnerable with this system as manipulationhaarp via  through the chakras.As with lines involved we deal here just with 6 main chakras as explained in  magma book of american secrets you can count that is is Energy Leak out for each of us.To be more exact we have mended the Broken lines of with Geometrical virtual chakras through which the powers are connected and operate Fully complete Whole q /without gaps and broken energy lines/also corresponding to the phi latitude pan lambda longitude golden ratiogeolines Earth gridglobe vortex net so in this arrangement we can be sure that the energy is not LOST, overtaken  or misplaced by accident of subtle force like Battery Empty  chaotic particles as typically running through the broken lines of   giving us mind levels as shown in table descriptions of unpredictable influences

battery charger psi  body levels  body levels  body levels
Antimatter positive charger Battery Empty
     
mind levels mind levels mind levels
muladhara elemental kalif  kalif Battery Empty  kalif
elemental svadhistana  Повече-Svadhistana Повече-Svadhistana Battery Empty Повече-Svadhistana
elemental manipura mani  mani mani mani
elemental anahata kali kali kali  kali
elemental vishudha  gamma gamma Battery Empty gamma
aqua spermatozoom elemental adjna limif limif Battery Empty limif
elemental sahasrara  sah sah Battery Empty  sah
 ss  ss Battery Empty  ss kukulkaninf
   overdot  overdot kali overdot moulded soul
overdot overdot Battery Empty overdot

In this way we have created something like more complex Control Board of wavy flowing Hexagrams sequence batteries circuit of  particles through our chakras operating as is better for us to choose influence not by defaultauto via the Hexagrams which forming a part of winter hexagn  connected also  with this aspect in personal astro charts

The Yi King is mathematical and philosophical in form.Its structure is cognate with that of the Qabalah; the actual apparatus is simple, and five minutes is sufficient to obtain a fairly detailed answer to any but the most obscure questions 

To Mega Therion

THE TAO

 1. TAO concentrateth itself upon  as a point
 2. TAO directeth itself within  and becometh the Male Force. He is called , and is symbolized by a Solid Line
 3. TAO expandeth in Binah-Understanding and becometh the Female Force. She is called , and is symbolized by a Broken Line
 4.  These three: TAO,  and , bring forth heaven and earth, and all contained the rein

THE APPARATUS

 • 0. TAO is the source of the Yi King, as of all
 • 1. Thou shalt obtain 6 Chinese coins. Five shall be of one metal and the sixth of another. One side ye shall call Yang, and the other Yin (Heads and Tails)
 • 2. These coins should be kept in a wrapped black cloth, and no other should lay his hand upon them. For they swell with thine aura when used with sincerity and repititon
 • 3. Hast no coins? Six sticks will serve. Paint one side solid and the other broken. One of the six is especial; It should be made unique by painting one end on both sides. Care for thine sticks as though they were coins /chakras/

THE METHOD

 • 4. When a situation ariseth in thy mind, and you wouldst seek an oracle, do thus: Go and take out thine coins or sticks
 • 5. Face thou East; and make clear thy mind, so that no thoughts shall intrude
  6. Call upon what god ye will; filling thyself with pure light, and raising thine mind to a fixed image of the situation into which you inquire
 • 7. Then, gently toss thy sticks or coins toward the East; they wilst fall into a certain pattern which thou wilt arrange into an Hexagram – the unit of Divination of this book: Yi King

THE HEXAGRAM

 • 8. A hexagram is a figure composed of  digamma-stigmastacked horizontal lines , where each line is either  (an unbroken, or solid line), or    (broken, an open line with a gap in the center). The hexagram lines are traditionally counted from the bottom up, so the lowest line is considered line one while the top line is line six.The especial stick or coin is called “The Moving Line”
 • 9. Each line of the Hexagram is numbered: The line nearest thyself is number One; whilst the farthest away is number Six

 Hexagrams are formed by combining the original eight trigrams in different combinations. Each hexagram is accompanied with a description, often crypticcode book, akin to parables. Each line in every hexagram is also given a similar description.

A list of the 6+4=10 hexagrams of the Yi King, or Book of Changes Decimal Arrangement

 q  k  z me x son sh b xia l
 t  t  tongren tr dy qia su  gu  lin  lin
 shike  b-i  bo  fu  wuwang  dachu  yi  daguo  kan  li
xian heng dun dazhuang jin mingyi  jiaren  kui  jian  xie
sun y-i  guai  gou  cui  sheng  k-u-n  jing  ge  ding
zhen ge-n ji-an guimei feng lu xun dui huan jie
zhongwu xiaoguo jiji  weiji

 

The King Wen sequence is also known as the received or classical sequence because it is the oldest surviving arrangement of the hexagrams however, of much greater antiquity than the Fu Xi sequence

INTERPRETATION

 • 10. Taking thine key, which is in this book: thou wilst find the upper Trigram along the top of the squares.Next, find the lower Trigram at the left of the chart
 • 11. Follow thee the Trigrams into the center of the Key -Behold the number 33
 • 12. Then, thou shalt read the Thirty-third Hexagram in this Book: Yi King
 • 13. The first two lines refer to the Hexagram as a whole, shewing thee the direction of the matter
 • 14. Next, appeareth a six-line poem. The first line of this poem pertaineth to the line number One in the Hexagram. The last line of the poem is for number Six (the one farthest from thy-self)
 • 15. The Moving Line (in this case number Two) is the specific line which pertains to thy situation:Thine answer from the TAO
 • 16. If thou dost not understand, and are bewildered by doubts and questions concerning the Forces of this

Divination: Thou mayest read in “Magick” where the Master Therion hath made discourse upon the subject by his understanding of the TAO

ABRAHADABRA
A(rgenteum) A(strum)

 

 Credits

 • eneagram of personality

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.