Steampunk Fengshui

Written by probationideadlyi on August 16th, 2011. Posted in Feng Shui

me11

Принципът на

Това е първият принцип на Feng Shui

 ∞Пасивният принцип или Сянката  

  ∞Активният принцип или Слънцето 

като двете страни на един хълм 8½°

Идеята е описана от Зу наследник на Гонг Лиу когато се е опитвал да избере щастливата страна за своя народ . По късно  и  започват да символизират двете първични сили на Qi,  класифицирани като женския принцип на природата , описан като пасивен и слаб  и  мъжкия принцип разглеждан като силен и активен.

Разбирането за  и  е здраво вкоренено в китайската философия, наука и медицина и още по важно за практикуването и разбирането на фън шуй.

Усъвършенствайте принципа и завинаги ще промените начина си на действие спрямо хората, вашата работна среда и външния свят.

ying-yang

 Женския принцип -The Kingdom of the Death

е изразен като стабилната част на Земята и пасивния принцип в природата изразен в тъмнината, студа и влажността. На човешко ниво символизира женствеността и инерцията.  Сигурно се чудите /особено ако сте жена/дали неприятните качества на  , изразяват китайското схващане за жена.  Съвсем НеВъпреки, че е асоцииран с много неща които звучат неприятно, просто трябва да знаете какво всъщност е неприятното защото то, може да е огромна сила. Замислете се  е тих и насочен навътре в себе си. Жената получава семето на мъжа и запазва плода вътре в себе си .  Докато  асоцийран с мъжа и активността  е по-активен извън дома и изхвърля ‘семето’ си навън, което от чисто енергийна гледна точка е загуба на енергия. Символът на ‘семето” е част от символа Taiji и съвсем буквално е свързан и с процеса -Възпроизводство, метафорично със запазване на енергия и символично с ключови думи като .

Но какво значи точката, ще попитате? Е , със сигурност не точка, а знание и осведоменостотносно това как са структурирани нещата в живота на хората. 

 Символизъм 

Принципа на символизма опредeля ключови думи, които се смятат за стройтелни блокчета или стъпала в живота ни, около които се върти съзнанието ни. Всяка дума предизвиква в съзнанието ни опредлена представа за понятия,които са субективно различни за всеки, но те имат идеална дефиниция под формата на китайски глиф или знак.Според ключовите думи е конфигурирано и съзнанието ни, върху което оказват въздействие на информационно цветово облъчване от спектъра чрез чакрите ни.Може д срещнете тези глифове на различни мест в сайта и те имат за цел вашето фокусиране върху тях.

 ∞

 ∞

 

 

Между  и  седи Дъга и целия и Спектър.Бялото “око”  в сивола Taiji символизира потенциала за промяна които има диапазон на Дъга, и се съдържа във всичко и във всеки и вие просто трябва да си нарисувате лична дъга с избрани цветове и ключови думи. Всяка дъга е населена и с различни същества, наречение Серафими, които са холограмни програми за предаване на съобщения за всеки, които може да ги разчете.

Нищо не може да бъде изцяло , като същото важи и за  Например: Ноща непременно ще се промени в ден, смъртта  винаги дава начало на нов живот. Дори и най -големите злодеи имат загатната добрина в тях.В този контекст ни се намеква, че няма нищо вечно, което се отнася до всяко понятие вградено чрез езика в съзнанието ни и най-често носещо смисъла на Концепций установени от времето и Традицийте, които винаги се повтарят а и вие с тях.Но традицийте се променят също както и всичко в живота, и да държите на стари традиций е пагубно в много отношения и просто означава, че умът ви не е еволюирал и е зациклил в стари неъпгрейднати концепций  от времената на вашите предци.

 ∞

Мъжкия принцип-The Kingdom of the Living

е изразен като небесната сила. Той е светлината, топлината и сушата. Съотнесен към хората  представя мъжката и позитивната страна от нашите емоций, страната на живите, докато  е царството на  мъртвите.  също съдържа аспекта на противоположността, давайки смисъл на фразата, “Каквото отива нагоре, трябва да слезе надолу” и е активната действаща сила, която обръща полярностите от жив към мъртав цикъл и наобратно.Да си жив или мъртав е въпрос на гледна точка в зависимост от коя страна на Огледалото сте+. От гледна точка на Небесата -Земята е царство на Мъртвите а от гледна точка на Земята -Небесата е царство на Мъртвите.

В западната астрология, този тип енергия в метафизичен смисъл е описана също като активна и движеща се напред.Тя е агресивна; и просто не приема проявленията или положението както е, а налага волята и желанието си, което не винаги е подуктивуано от знание. Мъжката енергия има свойството да бъде по-фокусирана върху духовно и ментално нива като аспект от нас самите. В полярността на  символизира бялата страна на , което указва центриране и изчистване на насложени остарели информационни матрични модели.

В астрологията  и  са символите , които се приемат за  характеристики

В Хербалогията, този тип енергия се отнася до действието на растенията. Много растения, имат активно , проникващо действие и са класифицирани като част от 

Понякога, въпреки това, те са използвани според външния си вид, така, че растение, което има фалическа форма може да бъде класифицирано независимо от неговото действие.По този начин, много хора, могат да ‘разбъркат’ енергийте си без да знаят, че на по-дълбоко ниво /подсъзнателно/ вместо да си помагат ,  могат да си навредят , като разстроят баланса на енергийните си тела.Типичен пример за това би било, да прилагате лечение чрез билки, като черпите информация само от листовката им или рекламата, която най-често ни дава 0.1% от цялото им приложение. Именно за това, действието на всякакви билкови продукти е изключително бавно,ненавременно и много често неправилно препоръчано особено що се отнася до енергийнита ви конфигурация, която вие със сигурност не знаете в точни пропорций  и никои аптекар или доктор няма знание или уред да я засече.

В този контекст винаги трябва да изходите от  ->  Ajurveda, и нейните астрологични кореспонденций, свързани с хороскопа ви- 6 House-Health, след което да установите на кои градуси , какви органи са конфигурирани и кави са посланията на всеки градус, и чак на финала да предприемете избор на билков продукт, като предварително се запознаете с цялата налична информация, която може да намерите за него.

 Символизъм 

∞ 

 

 

 Нищо е Всичко

Китайските Даоисти имали собствена идея по въпросите за източника на нашето съществуване.Чрез наблюдение на силите на природата и техния ефект въху телата ни, те стигнали до заключението, че ние сме Микрокосмос / копие /на Макрокосмоса на цели Галактики в които се съдържа огромно количество информация, която е разпръсната навсякъде.Представете си ги като пъзел, и вие трябва да наредите своя собствен такъв.

Символът TAIJI- Противоположностите се привличат±

Символът  илюстрира вечното взаимодействие между  и . Като двете страни на една монета,  никога не може да се раздели от.  Заедно, те представляват закона на природата: непрекъсната промяна. Формата  на  , която ги разделя  и свързва илюстрира , че нищо не е завършено, фиксирано  или абсолютно. Въпреки, че Вселената може да изглежда много сложна, всичко е субект на законите на  и  или принципа на2. Намирането на баланс между тях е основна идея на Фън Шуй.

Няма съмнение, че сте виждали различни варианти на символа Taiji , но дали знаете как е правилната му ориентация? В китайската космология погледнато отгоре надолу, юг  →винаги се намира в горната част а когато ние го гледаме e от отдолу.Така било нужно да се създаде понятието огледало, което да отразява всички влияния, но проблема с него е, че то не ни отразява както ние се виждаме физически в огледало а просто е изкривен наш образ с натрупани различни влияния върху оригиналния ни образ. Логиката е ,че това е посоката от която идва топлината и лекия вятър, фактори , които са благоприятни за добра реколта и здраве. Обратно, север е асоцииран със студеното, неприятни ветрове и вероятна болест.  Север е символ на  QI а самото ∞  ∞ отразява движението на енергийните потоци, които символично тук отбелязваме с астро аспекта , които ни свързва частично с познанието на Qabalah, която е по-висш аспект на движение на енергията чрез т.нар. , които са предмет на Магията на Enoch

Един  и един  се наричат още Тао или в превод  “Пътя” . В древните текстове на Тао Те Чинг, китайският философ zadkiel-lao tzu.png формулира система която представя концепцията за здраве и просперитет чрез познание за естествените космически цикли.  В това познание за живота, той предполага, че това е пътят за намиране на баланс и постигане на “удовлетворен ум”. Съгласно принципа, Тао дава раждането на една перфектна цялост която носи на “гърба си” 27½° 7½°20½°и попада в обятията на  символично представени като камила /Camels Chad,Africa 20°28’47.42″  15°17’40.32″ / и костенурка сили . Смесването на Qi тогава става балансирано и хармонично.  и  са Тао на небесата и земята и корена на началото на животаи смъртта, майката∞ kun-8 и бащата∞  на духовното просветление.  търси винаги, които в отговор е привлечен магнетично от 

Намирането на полярността  чрез рождената ви година /независимо дали сте  или / ще открие коя страна на кармичната монета принадлежите.

[/toggle]

No thing is Every thing -The 8 Houses

Но какво е общото между Feng Shui и  + ?

Ако  и  не са балансирани във вашата среда, техният дисбаланс може да провокира нежелани емоционални или психически ефекти описани чрез чакрите и това , които те управляват. Много хора които се оплакват от замайване, депресии или липса на мотивация прекарват твърде много време в сумрачни , тъмни помещения и обратно такива които прекарват повече време в светли и слънчеви помещения могат да получат главоболие от излагането на слънчева светлина. Feng Shui залага на простата логика : ако помещението е тъмно -добави повече светлина, ако е твърде осветено-си сложете по-тъмни завеси или щори.

Това е Вторият принцип на Feng Shui

Системата на 8-те дома

Системата на 8-те Дома е един от най-популярните методи на Feng Shui в Азия. Защо е толкова популярен? Вероятно защото е относително лесен за усвояване и изисква минимум изчисления, също предлага черно-бял анализ, без  вариации, без догадки и неясноти.

Искате да знаете дали сте съвместим със своя дом? Или дали ще се разбирате със своя патньор? Има ли хора към които сте привлечен веднага? По -добре ли спите ако леглото ви е разположено в определена посока?  Чрез лесни изчисления , без никакви разходи, можете да подобрите своята житейска ситуация.

Системата на 8-те Дома предлага всяка от 8-те посоки които съдържат различни видове  към които хората и сградите реагират позитивно или негативно и определя 4 ‘нещастни’ и 4 ‘щастливи’ посоки /във вашия дом и отношнията ви с хората/ например. Основно всичко триграми които принадлежат на хора от

Изток като група  ≡не са препоръчителни за избор от хора принадлежащи на Западната kun-8 ≡∞ 

 

Това е така защото тук се следва логика свързана с Астрологията според зодиакалният знак на вашият    свързан със 7 дом и указващ партньорски интимни отношения и този знак е опредлен като вашето Духовно падение за сметка на плътски земни страсти и тук Материята побеждава символично Духа.Логиката на Духа е трудна за следване , но не и ако се опитате да я разберете само ако следвате пътя на Слънцето Изток-изрев и Запад -залез.Така и вие както него изгрявате и залязвате в духовен и физически аспект.Следователно хората родени в една и съща група са препоръчително съвместими отколкото тези принадлежащи към противоположни групи и това гарантира успех на отношенията в известна степен най-вече докато не се мултиплицирате.Тази логика е вярна само в кармичен смисъл, по простата причина, че изток- запад са свързани както север- юг , които всъщност са основните посоки за следване като /щастливанещастна/, поне що се отнася до премоделиране и трансформиране на    енергийте ви или следване на Пътя на ТАО , защото те са основнията Земен енергиен трансформатор описан тук

  •  Източно ориентиран 
    • Sub direction:

Нашата източна половина има по традиция  ориентация, която почита философията и религията над научното знание, интуитивната мъдрост  на рационалното познание и традицийте над индивидуализма.Развитието на духа ни винаги е имало предимство пред материализма , технологията и външния свят.Въпреки това, семето на  расте и   на изток все повече се налагат идеите от запад.

 

  •  West Oriented Direction: 
    • Sub direction:kun-8

Смята се, че Запада и като посока и като манталитет или място на раждане е свързан с  елемента. Така непрекъснато се подкрепят мъжките характеристики над женските, причинност над вяра, разделяне над интеграция и харчене над спестяване.Въпреки това принципа ни учи, че ‘нашата  част’ евентуално ще се измени в  след определен период години от живота ни, затова трябва да бъде постигнат баланс чрез

  • North/Earth/   ≈<—-mex nome-human-5rotatingaxe—Mexnome is the Mexican city of Nome here you can connect with higher ancestor records /Incas-Toltecs-Mayans -Aztecs/ and to access to older knowledge>South/Heaven/

За разлика от традиционната система на разположение на 8-те Триграми, тук не сме ги разделили на Източна и Западна група, просто защото групите са 8 според посоките и всяка има отелна триграма със собствена фукция и значение.

 

Това е третия принцип на Feng Shui

BAGua -Компас на Живота ви

Показаната схема или BAGua е 8 стенна сфера и е инструмент  с показни посоки, цветове и всичко което ни въздейства.  Има 4 щастливи посоки и 4 нещастни посоки и те са винаги различни за всеки човек според техния GUA  числoTable Trigrams 

Когато правите промени, методите  които използвате за да елиминирате негативните енергий са често продиктувани именно от BAGua картата. Решенията обикновено са с промяна на мебелите, премахване на мъртвите растения и нечистотия и поставянето на символи като фигурки, зелени растения, фонтани, аквариуми със златни рибки, огледала и други предмети.

За разлика от обикновенните BAGua а компаси показания тук е ъпдейтнат съобразно измененията стартиращи през 2013 г. и има за цел да обхване нови системи, които заместват частично  традиционния BAGua  октагон компас, които е доста стар като идея. Вместо традиционните триграми сме поставили нова система на руни , плазмени печати и чакри с чиято помощ много по-лесно можем да се ориентираме в пространството и начинанията си. В средата разбира се пак седи числото 5, което отговаря на сефирата Geburah в, която раздвижва всички енергий в нашия свят. В центъра сме поставили Vitruvian Aztec съобразно blue print-а на Леонардо да Винчи / /за прдвижване с Колесницата – Merkaba  в други измерения. Ацтеките следват Майте и към тази система в друга статия ще добавим и комбинираните Звездни Соларни глифове  с чиято помощ  можем да пътуваме в пространството и времето.

Всичките иозбразени символи с част от системи, които са развивани от много хора и ние просто ги взаимстваме и сглобяваме заедно, като така се опитваме да съединим парченцата на огромен пъзел от системи изобретени с най-различни цели.

Също трябва да знаете, че BAG-ua  е средство за ориентиране и е най-добре да изобретите личен такъв, които не е съобразен  традиционните посоки, цветове или схеми, защото те са фиксирани като последователност на тестване от много хора и резултатите с предвидими. Затова сме разместили положенията на числата , така, че те с представящите ги елементи да образуват хармонична секвентност на взаимодействие и добразуват магически цикли на елементите, които ще развием в раздел 5-те фази на основните и магическите елементи.

Много компаси, които можете да намерите са така изградени и обозначени като схеми, че енергийте са в конфликт и поради тази причина нищо никога не може да ви се получи с отличен резултат.

 

Bahlam White truth bagua-legend

Представеният BAG ua компас е свързан специално с 2014 г. и изработен съобразно последните стандарти  и изисквания добавени към него. Въпреки това, той е изработен съобразно целите на автора и вие трябва да изработите собствен такъв, съобразен с вашите лични характеристики според подредбата на 8-те Триграми -даващи фиксираното ви пложение в Небесата и връзката му със Земята, което се определя от триграмите  или секвентност 68 символизиращи мъдросттана Небесния Баща от Север-Запад и Огънят на най-малката Дъщеря от Юг

Идеята представена тук е комбинация от много системи, включително и добавени магически елементи свързани със 13-те Tonalli и Лунния калнедар на Майте и Ацтеките, които активират компаса и го свързват с+, чрез които вие може драстично да променяте битието си в желана от вас насока. Компаса може да се приложи във всякакви схеми-Геометрични фигури представени в житните кръгове, Алхимични фигури и елементи, Схеми на промяна на междуличности отношения и дори, като се акцентира на определени връзки в елементите заложени в него и свързани елементи извън него. Идеята тук също е да се абстрахираме от налчините ни Стандартни посоки, защото просто те са валидни само за Земя и невалидни за всяко друго пространство и така тези  посоки са предимно свързани с числа и езотерични системи и са променливи като величини, което променя и посоката ни.

Този компас е наглсасен за активиране на триграма -представен от числото 6 и обозначен като  в книгата  описваща понятието Човек.

Обърнете внимание и на този копмас  

Този компас е статичен но е отлично средство да научите междинните посоки като градуси , дали са    или    и колко градуса обхващат. Освен това дава и посоката Ping -Юг –, която отговря на енергийния канал Pingala , които е активиран  вход и изход на циклични промени на енергий  -нещо като switch /ключ/ чрез които да активирате  Wu /Юг/ или годината на Коня 2014 г. много преди тя да е настъпила и има определен Огнен заряд на раздвижване на енергийте към Земята.

Заблежете, че основната посока е Север и тя вече може да се каже е излязала от употреба като основна движеща сила на енергийте. Затова се ориентирайте към Юг или всяка друга посока, доколкото това има значение, защото полюсите на Земята са точно в обратните посоки и почти винаги се изменят и за това можете да прочетете повече тук. Поради тази причина статичността е добро положение , защото тя е статична като енергий в Небесата и лесно можете да се нагодите към нея с изработено от вас BAGua +18° или личния ви компас.

 

 

Този компас е преработен като към него е свързан един от ‘Житните кръгове ‘  или изпртени от Космоса  съобщения координираи с определени земни кординати описвани тук и е активирани по-схемата показана по-долу. Чрез него ние активираме  2014 г. по-рано и сме по-напред във времето от останалите във всичко което правим.

Стъпка 1

Комбиниране на компаса с “Житните кръгове” , които са Геометрични форми за вградени действащи схеми в Матрицата,по които можем да се препорограмираме.

compas Wu-2014 -sample

 Стъпка 2

Комбинирне на личната BAG us  и компаса за 2014 -Wu Кон

compas Wu-2014 -combined

 

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.