Etznab

Written by probationideadlyi on November 17th, 2012. Posted in Tzolkin-Tonalpohualli

Birth code:01.12, 02.01, 02.21, 03.13, 04.07, 04.27, 05.17, 06.06, 06.26, 07.16, 08.05, 08.25, 09.14, 10.04, 10.24, 11.13, 12.03, и 12.23

-111947789

 • Aethyr:
 • Mayan glyph: TIJAAX
 • Pipil sacret calendar: TECPATL
 • Designation: knife,flint
 • Description: Безвремие, Разделяне, Яснота, залата на Огледалата, Духовно войнство, Мечът на истината, да се срещенете със Сянката, интеграция на Парадокса
 • Totem signs: mirror, sword, toucan bird
 • 7 Rays:
 • Elements:
 • Direction:
 • Friend:
 • Hidden occult power: 
 • Enemy & Challenge:
 • Tonalpohuali: 8

Wisdom shadow: Илюзия,осъждане, съмнение в себе си, раздяла, да бъдете хванат в залата с проблемите на огледалата; мисълта, че илюзията има сила  и способност да промени опита

Shadow transformation: Погледнете в огледалата представени, чрез други хора и житейски ситуации, като дарове. Вижте как поддържате илюзиите в живота си. Използвайте разделяне. Изправете се срещу сянката си. Търсете огледало. Размахайте меча на истината в живота си, за да се освободите и простите.

Harmonics wisdom core:  disonance

Mudra: редувайте ръцете си като змия докато стигнете над главата си, след това, ги кръстосайте диагонално в низходящ размах, все едно, че са мечове, пресичащи илюзия

Meditation:   

Потвърждение: “Аз съм истината отвъд огледалата. Аз преминавам през огледалото в по-голямата реалност”


Личност и Съзнателно Аз-кой сте вие и кой ще станете

Най-важното нещо за личностите Etznab или TECPATL е Истината и тези хора имат забележителната способност за откриването и. В много случай, те могат да разкрият зли планове или между личностни проблеми на другите, като ги отразяват също като огледало от обсидианово стъкло.

Кремък или Tijaax е символ на живот, освобождение, изцеление и отстраняване на всичко нередно. Знака представлява като образ стъпалата на пирамида и активирана енергия на върха която е свързана с друга небесна пирамида. В класическия период на Майте нож от кремък е бил използван зза операций, така че разреза със нож от кремък  е символ на изцеление повече от насилието. Родените в тези дни са обикновенно практични, добре координирани и социални и също се интересуват от баланс  хармония.

По време на церемонийте при Майте, деня се е използвал за отсраняване на проблеми  и защита от магьосничество.

TECPATL е амбиграма на  TEC PAL T или това е вид устройство под формата на буквата T , което всеки употребява  за да извърши дадена дейстност. Т като форма е свързана с ‘Пирамидата с надписите” в Паленке където е открит Саркофагът на Pacal Votan, Мексико в която са открити Т-образни прозорци в коридореите на храма. Т е свързано с буквата , което е обозначено като кръст в еврит и финикийските знаци.  Т чисто свързано с езотеричния му смисъл  е свързано с един от 4-те Небесни клана, към които приналежите.

В този смисъл устройствата са безброй /boomerang & every t-shape object/ и можем да ги обобщим в безкрайно много групи. По този начин и личностите родени под този Звезден глиф служат като устройства за другите , за да може да се свърши даден вид работа, така, че всеки накрая да си е свършил работата с правилното устройство.

ETZNAB е амбиграма на ET B Z  NA или ET- Извънземното, B- бъди, Z- Мравката Z, N/A – Nothing Available /нищо не е налично/. Така ETZNAB се явява нещо което никои, не може да притежава или използва, просто защото не е налично, като допълнение към устройствата или хората. Този елемент е свързан с Бъдещето и се намира във Времевото пространство след Времето на Безвремие.

TIJAAX е амбиграма на IT JAAX или това означава Устройството на IT -то или Програмиста, които управлява всеки човек на планетата. Тази дума е свързана с числовия код 10-9-10-11-5, които може да помести Планини в съвсем буквалния смисъл и така Времето на Безвремие да приключи за Oпределени хора. Думата tijaax представлява ‘chay of xibalba’,  които е Обсдиан в подземния свят на K’iche /chay означава обсидиан a xibalbа е думата за подземния свят при Майте/, което води до вид двоен смисъл. Обсидиана е вид меч с двойно острие и въпреки, че камъкът е красив е много трудно да се обработи и отнема много време да се полира. В този смисъл трябва да разглеждаме символизма на глифа ” пирамида със светкавици, които се срещат една срещу друга. Понякога това се разглежда и като ‘земетресение’ или ‘разтърсване’ защото глифа  може да представлява Къщата на Подземния свят даваща и получаваща енергия във вид на сътресение като действие. В модерия идиоматичен английски това може да се преведе като “добър ритник под кръста”. Хорта родени под този знак  имат силата да се справят с трудни неща необходими за подобрението им. По този начин те са като ‘хирурзи’ използващи нож за да се изцелят.

ETZNAB е свързан с Пътя на Огнения Меч в Кабала и малцина са тези, които го владеят. Така дори и да сте родени в тази комбинация, вие просто не е можете да я използвате Съзнателно, особено ако сте дете и Без TIJAAX  Не можете да се пермоделирате за новите промени във времето и така оставате далеч от достигането на  Съвършенство, което е и значението на числото 18.

Магическо Преобразяване

Higher SelfSpiritual Guide

Пътуващият

Etznab представлява залата на огледалата, където можете да видите собственото си отражение и истината за себе си. Като огледало, Etznab просто отразява това  което е, независимо дали е истина, красота или илюзия. Тук можете да се изправите с лице срещу несвършената работа, дисонанса на трудностите или въпроси с комплексен заряд, които  ви разделят от пълното изразяване на вашата Божествена същност. Станете наясно с всяка илюзия или изкривяване във вас самите,яснотата на възприятието ще ги преобрази. Отделете време, за да видите кои сте в действителност, освободен от лабиринта на илюзията на ума.

Понякога можете да откриете себе реагиращ по-скоро машинално, отколкото спонтанно в отговорите на  ситуации или човек. Ако имате заредени реакции като безсилие, страх, ревност или подобни, погледнете през очите и проектирайте тези реакции през друг човек. Светът е огледало за вас, през което наистина виждате. Всяка реакция към някого или събитие е сигнал за личен проблем и трябва да го решите в себе си.Бъдете готови да разгледате и използвате това, което виждате в огледалата , за да трансформирате своите вярвания от нефункционираща система, негативни мислени форми и фиксирани модели.

В залата на огледалата няма добро и лошо, няма правилно и неправилно-има само отражение на това което е. Като се научите да виждате себе си, вие започвате да виждате емоционалните реакции като знаци показващи къде да фокусирате вашето съзнание за растеж.

За тази задача, трябва да бъдете подготвени за да се изправите срещу меча на Etznab-меча на истината и пречистването. Мъдростта на този меч прониква, показва и в крайна сметка лекува илюзиите. Разделянето смекчено с любов прерязва чисто пътя на всичко, което не служи на вашата еволюция. За Майте, Etznab е кремъка с които ‘наточвате’ меча си. Най-големия дар на меча е силата на Прошката. Дълбоката свобода изниква от Прошката и ви освобождава от илюзиите за Причината и Следствието. Използвайте големия подарък на Etznab и острието на меча на истината и светлината, за да простите и освободите нещо,за  което може да сте осъждали или ако видите, че не е съвършено.

За Майте, Etznab е нож, които реже и ви освобождава от това, което ви свързва. Мечът на  Etznab символизира истината, светлината и пълноценното използване на енергия, балансирана с любов и мъдрост. С тези качества,  Etznab може да се разглежда като символ на духовното войнство. Вие се превръщате в Духовен войн на Дъгата и избирате да се подложите на явни тестове и опити-да балансирате и насочите острието, за да се роди голямата Мъдрост. Вие предприемате инициация чрез светлината, която може да ви слее напълно с истинското ви Аз.

С  Etznab, сте в състояние свободно да отразите другите обратно към себе си, след като тяхното собствено огледало е ясно.

Etznab е една октава над Chuen /Маймуна-мошеник/. Така, вие просто така, като космическа шега можете най-накрая да бъдете напълно оценени или разбрани. И съвсем на шега, вече може да станете Просветлено същество! Медитирайте със звездния глиф на  Etznab- кодиран в модела на ‘въздушното огледало’ , чрез 3- димензионалната пирамида на Майте-‘блокировката’ на материята , Пукнатината между световете. Чрез медитация, можете да отключите тази мистерия на  Etznab. Звездният глиф отразява  видимата двойнственост на мъжката и женската енергии, светло и тъмно, щастлив и тъжен, невеж и мъдър. Като част от ума  и историята на Светлината, вие сте избрали да изпитате всички тези позиции, за да можете да научите повече за Вашето съзнание.

Винаги, по всяко време обаче можете да изберете да ‘седнете’ плавно между двете полярни позиции или по средата, превръщайки с в трета точка  над линейното моделиране на дуалноста. По този начин, вие създавате един триъгълник от светлина, която разширява двойнствеността с по-отворена система. С по-нататъшно разширяване, можете да създадете многомерна “Пирамида на светлината”, в която сте на път за кристална яснота на “Вечното сега”.  В този момент на трансформация , пирамидата на Небето докосва пирамидата на Земята и се разширява пукнатината между световете. На платформата на този разширяващ момент Небето и Земятаkun-8се сливат в едно.

Цветът на  Etznab е отразяващо сребро. Среброто символизира Лунната≈  интелигентност на интуицията и възприемчивостта, огледални илюзии на двойнственото и множественото. В по-големия модел, всички неща са отражение на по-голямата реалност. Среброто предлага погледа на Великата тайна, отражението на нещата такива , каквито са. За достъп до качествата на  Etznab, използвайте сребро  

Wisdom Shadow Self& Transformation

Създавали ли сте си някога несъзнателно реалност в която изглеждате изгубен или объркан? В тази Сянка, може да се почувствате оплетени в илюзиите на Залата на огледалата. Не забравяйте, че единствената реална сила в Залата на огледалата е вашата ВЯРА, че големите илюзии са истински! В момента на Земята, ние живеем в гигантско холографно игрално поле на елементите на времето и пространството. Това поле привлича  към себе си плътност и маса, необходими да се образува триизмерна реалност. Всички явления в него са образи, които се появяват в нашия живот и растеж. Тъй като всеки от нас е също холограма на светлината в по-голяма холограма, вие можете да се загубите в страх, отричане и съдене. Всичко  със сигурност ви изглежда ‘реално’ , но в действителност е само илюзия. Същността на умът ви е мълчалива, празна- като по-този начин не може да се изгуби.

Трансформацията предлагана в Сянката на Etznab е в това да имате предвид всичко написано до тук. Медитирайте и се молете за възстановяването на пряката си връзка с Духа. Станете тих и спокоен. Представете себе си , носейки се завинаги в центъра на звездния глиф Etznab, за да получите Божествена мъдрост. Разделете всичко съвсем явно. Простете и освободете себе си и другите. Пристъпете във Вечната истина на Духовния закон.

Друга Сянка на трансформацията  на Etznab може да бъде намерена в това да не виждате себе си съвсем ясно в огледалата  на света и другите хора. Използването на други хора , като огледала ви позволява да изпитате скритите истини за себе си. Поискайте, честна обратна връзка от приятели на които имате доверие дори с  риск да изслушате истината за себе си. Наблюдавайте ясно събитията в живота си , за да видите как те могат да бъдат използвани по-добре и да разберете кои сте всъщност вие.

Една от най-ограничаващите илюзии е убеждението , че собственото виждане на реалността е само едно. Това често е причина огледалото на света да отразява обратно ‘невидимата’ ни сянка, а когато видите тази сянка, тя може да ви накара да съдите и реагирате. Затова такива емоционално заредени ситуации обикновено имат 2 полюса или позиции. Когато вярвате, че само вие сте прави, двата полюса остават заредени и фиксирани. За момент можете да експериментирате, като се окажете да зареждате своята позиция. Като освободите позицията си  и отстъпите, ‘другата позиция’ или човек се освобождава към промяна също.

Разберете, че съденето и приемането са две страни на едно и също Огледало-Прозрачното огледало на Възнесението.


 is Subconscious Self and Hidden Assistant

Chuen  представлява Божественото дете, дете което винаги е в състояние на ‘отворено сърце’, мъдрост, невинност, доверие, простота и радостно чувство. Как бихте се чувствали ако бяхте действително магическо  дете в тази култура и време?

 is Challenge & Gift

Вие сте звездно семе! Вие съдържате холограмен „пакет със семена“  на вашата еволюция в съзнанието на Светлината и енергията , която ви насочва към цялост. Този резонанс предлага разширен поглед към висшето ви Аз и нови начини за възприемане на реалността. Чрез собственото си приемане, сте дарени с това пътуване. Lamat е запалване, като космическа експлозия на резонансни искри. Той е трамплин, от които можете да чуете тътена на ракетата на вашата ускорена еволюция.

 is a compliment to you-something that is a natural manifestation in you

Вие сте двоен Червен Дракон или Imix. Когато вашето Съзнателно Аз и Висше Аз се обединят в едно това означава, че вие желаете да въплатите всички характеристики на Червения Дракон, напълно и мощно. Вашето Супер Съзнание ви ръководи  да вярвате в по-големия модел  към които трябва да се присъедините. Комуникирайте чувствата, мечтите и сънищата си!

 

13:20 

Ключ на кода-Тон

 • Kin  Group
 • Analogue Planetary Support and Partner
 • Occult Hidden Power
 • Antipodе- Challenge,Karma Police

На какъв Тон отговаряте

 • ≈  1 2 3 4 5 6 7 8 9

Всички откъси по-горе са взети от най-близкия до сърцето ми духовен пътеводител -“The Mayan Oracle – Return Path to the Stars” от Ariel Spilsbury & Michael Bryner. Написан на истинския език на Сърцето, това е моето най-препоръчвано четиво във Вселената!
 Свързани статий

Tags: , ,

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.