Muerto mechanico

Muerto mechanico a-pocal

Muerto mechanico a-pocal

Muerto mechanico a-pocal
Jalamundi menjemput Parvati

Jalamundi menjemput Parvati

Jalamundi menjemput Parvati

Ерата на Водолей

Ерата на Водолей

Historie d\'amur

Historie d'amur

История на Анунаки

Historie d'amur

11

Най- интуитивното

11 представлява инстинкта и е най-интуитивното от всички числа. Свързано е с подсъзнанието, чувството в корема ви и знанието без рационалност. Понеже 11 има всички качества на 2 /1+1=2/, негативните точки в него са – нетърпеливост, срамежливост, дисхармония-които се балансират от качествата на 2 на харизма и вдъхновение. 11 е дихотомично число, обозначавайки както че е екстремно конфликтно, така и че е динамичен катализатор. Опасността за него е, че трябва да бъде фокусирано върху една много специфична конкретна цел. Ако не е свързано с конкретен проект, 11 най-вероятно ще изпита страх и тревожност.

11 е броят на верните Исусови ученици; знак на живо­та и на смъртта, откриващо вратата на задгробните тайнства.

Съгласно някои автори „Число по-голямо от 10 и по-малко от 12 застава между 2 много важни  числа“ и затова , докато всяко останало число има поне един позитивен аспект, 11 винаги се е интерпретирало в средновековните хроники като ad malam partem.  В чисто негативен правен смисъл останал от Римското латинско право това означава -Зло проявление- Или в най-голямата сила има най-малко свобода. Нумерологът Petrus Bungus  през 16 век, дори твърди, че 11 „Няма връзка с Божествените неща и не е стълба /Стълбата на Яков/  достигаща по-нагоре и няма никакви заслуги. Той смята, че това число е свързано с Грешниците и Наказанията.  

Изключително мощно и способно за постигането на велики неща, но може да бъде саботиращо , когато не се използва правилно силата му. Способно да използва личната си сила за духовна еволюция а инстинктите му са вътрешния глас , които го води към растеж и стабилност. Вярата му го свързва с екстрасенси, ясновидци и пророци.

Карта Таро: Aeon
Кристал: Гранат,Нефрит
11 КАТО ПЪТ В ЖИВОТА
ОТКРОВЕНИЕ

Култивирайте субективност. Издигнете се до полето на вдъхновението.Бъдете опора за другите, техен покро­вител. Създавайте нови принципи. Изучете мистицизма и го прак­тикувайте. Доверете се на интуцията и на висшите сили, които ви ръководят. Нека умът ви бди, за да приеме посвещението и откро­вението и да го предаде на света. Не трупайте, не пестете; посла­нието на 11 е да пръска светлина. Вдъхновявайте с примера си, с истината, която ви се е открила.
Живейте скромно, аскетично. Шан­сът е проповядването на словото, било то духовно, откривателско или артистично. Ще пожънете големи почести, ако не ги търсите, воден от себичност.

Апелът на 11 е към тези, които се нуждаят от духовно насърчение и към артистичните идеалисти.


 Свързани статий

Оставете коментар

Числа 1-9

Специални числа

Кармичен дълг